Forsiden

Københavns Kommunes Billed­skole for børn og unge

Staldgade 35
1699 København V
T: 3366 4640
E: billedskolen@​­kk.dk
Staldgade 35
1699 København V
T: 3366 4640
E: billedskolen@​­kk.dk

information vedr. forlængelsen af coronarestriktionerne!
Billedskolen modtager skoleklasser i billedprojekter, der allerede er aftalt med skolerne for denne sæson. Vi glæder os til at møde klasserne!

Billedskolens hold vil desværre forblive lukket et stykke tid endnu. De nedslående genåbningsplaner som er meldt ud fra regeringen gør, at Billedskolen sandsynligvis tidligst vil kunne åbne holdaktiviteter i midten af maj. Vi følger retningslinjerne fra regeringen og afventer besked fra Børne- og Ungdomsforvaltningen om, hvornår vi må åbne Billedskolen for fritidsaktiviteterne igen. Vi savner eleverne på holdene, det summende liv i huset og alle vores dejlige timer sammen i værkstederne!

Online undervisning.
Indtil videre vil alle hold på Billedskolen blive tilbudt online-undervisning med deres underviser. Undervisningen vil forgå i det samme tidsrum som undervisningen normalt ligger, men vil dog være af kortere varighed, da erfaringerne viser, at eleverne har svært ved at være på så længe af gangen. Eleverne kan dog selv arbejde videre med opgaverne efterfølgende.

Find masser af nye opgaver! 
Kig også ind på hjemmesiden, der er masser af opgaver under:  Nye opgaver til inspiration på holdene januar 2021.

Tegn med Katrine!
Små sjove og inspirerende videoer for dig der kan lide at tegne :-) Katrines kanal.

Spørgsmål til kontoret?
I forbindelse med nedlukningen i foråret 2020, fik vi spørgsmål angående tilbagebetaling for aflyst undervisning. Vi har bedt forvaltningen om at afklare dette og skriver ud til alle elever, når vi har fået svar på det. Hvis I har spørgsmål til kontoret, skal I fortsat skrive til billedskolen@kk.dk

Bevægelser gennem byen

I forbindelse med at Oehlenschlægersgades Skole bliver renoveret, har Københavns Kommune opført en midlertidig skolebygning på Otto Busses Vej. For at komme over til bygningerne benytter elever og forældre Banedanmarks gamle gangtunnel ved Otte Busses Vej. Gangtunnelen er ikke nogen stor oplevelse i sig selv, men det bliver den nu! Eleverne i 2Y, 2X, 2V, 3A, 3B, 3C, 4S, 4G og 4W fra Oehlenschlægersgades Skole, har nemlig, sammen med undervisere fra Billedskolen i Tvillingehallen, arbejdet med det man ser på vej til og fra skole. Eleverne har lavet skitser, som de har tegnet op i stort format og malet i akryl. Alle elevernes billeder er efterfølgende blevet sat op i tunnelen som street-art og kan ses frem til juli 2021. Projektet er blevet til i samarbejde med Banedanmark. Læs om projektet her.

Billedkunstens dag 2021

I forbindelse med Billedkunstens dag 2021, har eleverne på Billedskolen tegnet et øje hver og alle øjnene er efterfølgende blevet samlet i en lille animationsfilm og i to udstillinger – en inde på Billedskolen og en på pladsen foran Billedskolen.
Vi har lagt mærke til at mange af eleverne på billedskolen er optaget af at kunne tegne et øje. Ikke øjne, men et øje!
105 øjne  er det blevet til!
Har du ikke tegnet et øje til Billedkunstens dag, kan du nå det endnu, hvis du har lyst – alene eller sammen med dine klassekammerater:
Lær at tegne et øje!
God fornøjelse og god Billedkunstens dag.

Billedskolen Samarbejder med Thorvaldsens Museum

I uge 12 skal alle eleverne på Billedskolen lave opgaver online, med udgangspunkt i en buste lavet af Thorvaldsen. Vi har lånt en kopi af busten, som vil stå på Billedskolen resten af året til inspiration på holdene. Thorvaldsen og hans skulptur af Jane Croufurd

Søndagsværkstedet på Billedskolen er et hit i københavn!! Men indtil videre er søndagsværkstedet dog aflyst pga. forlængelsen af Coronarestriktionerne.

Du kan stadig tilmelde dig ventelisten til næste sæsons fritidshold.

Du finder tilmeldingsknappen på siden her.

SE Billedskolehold her

SE HOLDOVERSIGT MED LÆRERNES NAVNE HER

SE FOLDEREN FOR SÆSON 2020/21 HER

Billedprojekter for skoleklasser og Åben Skole Projekter

Det er nu ikke længere muligt at tilmelde sin klasse til Billedskolens Billedprojekter for skoleklasser 2020-2021, eller til Billedskolens Åben Skole Projekter .Du er dog velkommen til at skrive til: anrodi@kk.dk – med spørgsmål, eller hvis du gerne vil på en venteliste til et projekt med din klasse, hvis der mod al forventning, skulle komme et afbud.

Inspiration til billedkunst

Mangler du en god ide til din undervisning, er her 100 forskellige opgaver, som blev lagt op her på hjemmesiden i perioden hvor Billedskolen var lukket ned i forbindelse med coronaen og eleverne skulle kunne lave opgaver derhjemme. Inspiration til billedkunst

Husk at du også kan hente tegneopgaver her på hjemmeside


Mere end 6.000 elever i København deltog i

Billedskolens tegnekampagne: Alle kan tegne!

Stor Tak til alle de entusiastiske lærere der meldte deres klasser til kampagnen.
Fik du ikke tilmeldt din klasse, kan I stadigvæk arbejde med tegneopgaverne. Dem finder du her!
Husk at “udstille” elevernes billeder på Instagram under #allekantegnekampagne og #billedskolenitvillingehallen.
Se også filmen Når jeg tegner, lavet af Julie Blicher Trojaborg/ BLIK film i forbindelse med kampagnen:

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.billedskolen.kk.dk/ny/wp-content/uploads/2019/05/Tegnekampagne_final.mp4"][/video]

Film om Billedskolens projekter for skoleklasser – Tjek den lige…

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.billedskolen.kk.dk/ny/wp-content/uploads/2014/03/Billedprojekter_Billedskolen_final_komprimeret.mp4"][/video]

Billedskolens film om billedprojekt for skoleklasser/ Mobiler – form og balance – lavet af Julie Blicher Trojaborg/ BLIK film.
2 minutters, smuk, æstetisk og super fin reklame for Billedskolen og billedprojekterne, til inspiration for lærere fra folkeskoler og specialskoler i København.

Tag MOBIL SNAKKEN UDENFOR
Voksne, som skal vente på deres børn om eftermiddagen kan også slå sig ned i biblioteket og kigge i kunstbøgerne og tage en afslappende stund. Der er også mulighed for at bruge Billedskolens WiFi – men mobilsnak henvises af hensyn til elevernes arbejdsro til ‘udendørskontoret’.

PARKERING I KØDBYEN:
Vær opmærksom på, at der de fleste steder er parkering forbudt i den Brune og Grå Kødby, men man kan holde på Flæsketorvet i en begrænset tid, se mere her: https://www.parkeringsinfo.dk/parkering-kobenhavn/vej.asp?vejnavn=Fl%E6sketorvet