Tidligere workshops |
Her kan du se hvilke andre workshops der har været afholdt på Billedskolen og hvis du er underviser i billedkunst måske få inspiration til din egen undervisning.
For børn og unge i Københavns Kommune
Se under den enkelte workshop
Billedskolen i Tvillingehallen
Under den enkelte workshop.
Pris: 81 kr. pr. person pr. workshopdag. Betaling kun via MobilePay på selve dagen.
Først til mølle.
Deadline for tilmelding – ugen inden workshopstart.
Man får besked om man har fået plads på workshoppen senest mandagen inden workshopstart.
Ved aflysning:
Ved aflysning grundet sygdom på dagen, vil aflysningen kun blive oplyst her på hjemmesiden, på forsiden.
Ved aflysning, som vi er bekendt med på forhånd, vil deltagere selvfølgelig modtage besked
Læs mere om Weekendworkshops
Samarbejde mellem Billedskolen i Tvillingehallen og Nationalmuseet i efterårsferien.
Er du bange for drager?
Opgaven lød således: Oplev på et magisk drageeventyr – hvis du tør – og lær at få styr på drager. Klarer du den, får du din egen drage med hjem og et dragetæmmerbevis. Du får hjælp til at lave din drage af en dygtig instruktør for Billedskolen i Tvillingehallen.
Underviser fra Billedskolen: Thomas Mikkelsen
I workshoppen arbejdede vi med rytme, form og lys og afprøvede forskellige materialer.
Vi tegnede efter flere forskellige modeller.
En dag med fuld koncentration og intens og god stemning på holdet.
Underviser: Niels Vilhelm Søe
Overskriften var: Opfind dit eget Art-Deco design til design på tøj, på plakater eller som bygningsudsmykning!
Vi arbejdede med mønstre af alle mulige slags: striber, tern, figurer – inspireret af andre kulturer, men allermest af genren Art-Deco.
Vi eksperimenterede med at tegne og male og trykke med simple trykteknikker. Vi undersøgte og afprøvede hvordan man kan forenkle og udvikle sjove, særlige mønstre og symboler, som kan bruges til modedesign, grafisk design og arkitektur.
Underviser: Annemette Lichtenberg
De to Workshops er åbne både for Billedskolenskolens elever og børn og unge udefra. For elever fra 4. klasse og opefter.
Så Galop – heste i billedkunstens verden.
Heste har altid inspireret mennesket! Vi kender Pegasus, digtekunstens vingede hest, den mystiske enhjørning med hornet i panden og Rimfaxe, nattens hest. Billedhuggeren Anne Marie Carl Nielsen er den første kvinde i Danmark , som lavede store hesteskulpturer som kong Chr. IX til hest og den ridende musikkens genius.
I denne animationsworkshop kiggede vi nærmere på disse forskellige hesteskulpturer og skabte vores egen spændende hestehistorie. Vi lavede storyboard, designede figurer og baggrunde og optog i flyttefilmsteknik – billede for billede. Til slut lagde vi lyd på og du lagde filmene på Billedskolens YouTube-kanal.
Underviser: Annemette Karpen
Lørdag den 27. og søndag den 28. februar 2016 – kl. 10-16.
Hos den hollandske maler Pieter Bruegel kan vi på hans billeder fra 1500-tallet se en masse mennesker, både børn og voksne, lege og more sig. På nogle er det ordsprog, de viser gennem deres lege.
Vi skal kiggede på nogle af disse lege og lavede vores egen nye sjove historie. Derefter lavede vi storyboard, designede figurer og baggrunde og optog i flyttefilmsteknik – billede for billede. Til slut lagde vi lyd på og lagde filmene på Billedskolens YouTube-kanal.
Underviser: Annemette Karpen
Som optakt til DM I Tegning 2016 afholdt Billedskolen to workshops.
Man kunne melde sig til en eller begge de to workshops, som var åbne både for Billedskolens elever og børn og unge udefra, i alderen 9-17 år.
Lørdag. 6. februar 2016 kl. 12-16
På denne workshop afprøvede eleverne et udvalg af de discipliner, man kan stille op i til konkurrencen ved DM i tegning og vi fortalte om hvad DM i tegning egentligt går ud på. Undervejs fandt eleverne ud af om de kunne have lyst til at deltage i DM i tegning og afslutningsvis valgte de, hvad de gerne ville fordybe sig i på workshop 2. på Billedskolen.
Underviser: Lise Urwald
Lørdag d. 5. marts 2016 kl. 12-16
På denne workshop arbejdede vi med de discipliner hver især havde valgt på workshop 1. Her trænede vi tegnemusklerne i forhold til de opgaver skulle sendes ind med henblik på deltagelse i DM i tegning og eleverne fik hjælpe med, at få sendt tegninger ind til konkurrencen.
Undervisere: Lise Urwald og Nils G. Hammer
DM i tegning blev afholdt Lørdag den 16. april 2016 på Horsens Kunstmuseum:Læs om DM i tegning og Billedskolen arrangerede en fælles tur med en mindre gruppe af de tilmeldte elever og deres supportere til Horsens, i følgeskab med underviser Lise Urwald.
Workshoppen er nu fuldt booket og man kan ikke længere tilmelde sig!
Design dit eget print til en mulepose
Vi går på opdagelse og iagttager og tegner ting fra naturen, som de ser ud helt tæt på. Herefter skal vi eksperimentere med at trykke, male, tegne og affotografere mønstre og systemer som vi finder i naturens fantastiske objekter.
Til sidst printer vi vores illustrationer på muleposer, så du kan gå afsted fra Billedskolen og se sej ud med dit helt eget muleposedesign!
Underviser: Ditte Egholm
Litteraturen er fuld af historier, hvor hovedpersonerne går igennem skabe eller hemmelige døre for at komme ind i andre verdner, hvor tiden eksisterer i en anden dimension og der hersker helt andre regler og love.
Vi har i denne animationsworkshop udforsket nogle af de verdner, vi kender fra Narnja og Alice i Eventyrland og herfra ladet os inspirere til at skabe vores egen historie over en magisk verden, lavet storyboard og figurdesign i flyttefilmsteknik. Derefter har vi designet baggrunde og optaget filmen. Til sidst har vi lagt lyd på.
Lær bogstavers design at kende og få dit eget værk indrammet og med hjem til din væg.
Sådan lød overskriften til denne workshop!
En workshop, fyldt med små øvelser og opgaver, med sjove og legende indfaldsvinkeler til det at tegne, skrive og arbejde med bogstaver-skrift-typografi!
Workshoppen startede med et lille oplæg om skrift og typografi, dernæst skal skulle deltagerne tegne-male-klippe…B o g S t a v E r – og også skabe billedfortællinger ud af skrift, alt sammen med pensel, pen, blyant, tryk, og collage!
Der findes et utal af forskellige slags bogstaver/typografier overalt, skilte, reklamer – alle steder hvor vi læser og ser billeder! Hvad fortæller/kommunikerer det bogstavdesign du vælger – lød spørgsmålet til deltagerne.
Underviser: Annemette Lichtenberg
Workshoppen gav deltagerne en forståelse for hvordan typografier designes og hvad de kommunikerer!
Der blev leget med typografi som billedudtryk og trænet i at se, komponere og arbejde med grafisk design!
Workshoppen sluttede af med, at hver deltager fik et af sine billeder med hjem flot indrammet!
Som optakt til DM i tegning afholder Billedskolen 2 workshops; Dm i tegning introforløb og Dm i tegning – på vej til Dm i tegning.
Man kan melde sig til en eller begge de to workshops, som er for både for Billedskolens elever og børn og unge udefra, i alderen 9-17 år.
I denne workshop afprøver eleverne et udvalg af de discipliner, man kan stille op i til konkurrencen ved DM i tegning og vi fortæller om hvad DM i tegning egentligt går ud på. Undervejs finder eleverne ud af om de kunne have lyst til at deltage i DM i tegning og afslutningsvis vælger de, hvad de gerne ville fordybe sig i på workshoppen; Dm i tegning – På vej til Dm i tegning som afholdes den 4. marts på Billedskolen.
(DM i tegning bliver afholdt Lørdag den 22 april 2017 på Horsens Kunstmuseum (LÆS OM DM I TEGNING )og Billedskolen arrangerer en fælles tur til Horsens med en mindre gruppe af de tilmeldte elever og deres supportere, i følgeskab med underviser Lise Urwald.)
Dm i tegning – på vej til Dm i tegning. (Tilmeldingen er lukket)
Som optakt til DM i tegning afholder Billedskolen 2 workshops; Dm i tegning introforløb og Dm i tegning – på vej til Dm i tegning.
Man kan melde sig til en eller begge de to workshops, som er for både for Billedskolens elever og børn og unge udefra, i alderen 9-17 år. (se også; Dm i tegning – introforløb)
Dm i tegning – på vej til Dm i tegning.
I denne workshop arbejder vi med de discipliner hver især har valgt på workshoppen; Dm i tegning – introforløb.
Her træner vi tegnemusklerne i forhold til de opgaver der bliver sendt ind med henblik på deltagelse i DM i tegning. Eleverne får hjælpe med, at få sendt tegninger ind til konkurrencen.
I år sendte 12 elever ind til konkurrencen og alle 12 blev valgt ud til at deltage i DM i tegning på Horsens Kunstmuseum.
I denne animationsworkshop tager vi udgangspunkt i den populære tegneserie om de to rumagenter Linda og Valentin. Det er de franske tegnere Mézrères og Christin, som har skabt dette fascinerende univers med mange historier. I juli 2017 havde filmen ‘Valentin and the City of a Thousand Planets’ instrueret af Luc Besson premiere. Nu skal vi skal lave vores version af denne science fiction fortælling, med figurerne Jean og Jeanne, med rumskibe og baggrunde i flyttefilmsteknik og med dialog og lydeffekter.
Efterfølgende redigerer vi og I får en dvd med filmen, som også lægges ud på YouTube.
Vil du med på Thorvaldsens Museum og Tegne? En hel dag med klassisk tegning hvor vi starter på Museet og tegner efter Thorvaldsens skulpturer. Derefter går vi til Billedskolen, hvor vi arbejder med forskellige andre sjove og udfordrende øvelser.
Du vil vil få introduktion til klassisk genstandstegning og vejledning undervejs.
Ganymedes med Jupiters ørn 1815
Dette er en workshop, hvor vi bare øver os og har det sjovt med nogle af de opgaver, man kan dyste i under DM i Tegning.
En dag hvor man kan prøve mange forskellige små opgaver på tid og få et billede af hvad Dm i tegning går ud på. Man kan sagtens deltage uden at man har planer om at skulle til Horsens og dyste, men bare gerne vil have en dag, hvor man tegner rigtig meget.
Selve DM I Tegning er rykket til efteråret 2018, hvor vi forinden vil holde workshops som vi plejer. En workshop hvor vi øver og en med de egentlige opgaver der, hvis man vil, sendes ind til selve konkurrencen.
I dette animationsprojekt skal vi skabe vores egen historie om Atlantis på baggrund af myten om byen der druknede! Vi optager filmen i flyttefilmsteknik med todimensionelle papfigurer og baggrunde, som vi selv tegner og konstruerer.
Er Atlantis blot en smuk myte – eller har det eksisteret? Vi hører første gang om det hos filosoffen Platon i 355 f. Kr. Han fortæller, at havguden Poseidon havde skabt et mægtigt og stærkt rige nær Gibraltarstrædet og opkaldt dette og det omliggende hav efter sønnen Atlas.
Øen bestod af cirkelformede volde med kanaler imellem med et Poseidontempel i midten. Derinde herskede en Poseidonstatue af det pure guld. I 1882 blev en bog udgivet af Donelly, der omtaler Atlantis, som et rige i nærheden af Azoerne, hvor mennesker levede med en høj teknisk og kunstnerisk kultur. I nutiden har forskere undersøgt områder fra Middelhavet til Sydamerika og med infrarødt fotoudstyr fra luften og i havet fundet voldlignende strukturer. Som vi ved kan vulkanudbrud suge øområder til sig eller presse landområder op. Hvad enten det er den ene eller den anden grund, så er historien fascinerende og vi kan gøre os tanker om hvordan man levede og b.la. spørge, om de mon var anderledes og bedre mennesker end os?
Når filmen er optaget, lægger vi lyd med stemmer og lydeffekter. Derefter redigeres den med musik og rulletekster. Deltagerne får efterfølgende en DVD og filmen lægges på YouTube.
Skab din egen fortælling og afprøv nye ideer og tegneteknikker til dit billedudtryk – OG få et færdigt indrammet billede med hjem!
Vi skal arbejde med både komposition, dynamik og fortælling og med hvordan vi skaber drama i billedet. Hvordan laver du en spændende, fin eller underlig stemning i dit billede?
Tegn f.eks huse, træer, landskaber, dyr/mennesker – gerne din helt egen ide, som du vil have hjælp til at færdiggøre.
Læringsprincipper:
Som inspiration: en mini-intro om, hvordan designere/kunstnere f.eks kan arbejde med at udvikle deres ideer og tegneudtryk.
Workshoppen slutter af med, at alle får et af deres billeder, færdigindrammet med hjem!
Tidsskakten eller den mystiske boghandel er en animationsweekendworkshop for børn fra 1.-3. klasse med en ledsagende forældre eller bedsteforældre. Handlingen starter i en boghandel med helt særlige bøger. Børnene Ludvig og Louise går derind for at kigge sig omkring…
Tilfældigvis finder de en tyk gylden bog og åbner den. De slår op på et billede af en middelalderborg og betragter den dybt fascineret. Pludselig bliver alt tåget og de suges ind igennem en tidsskakt og ender inde i bogens handling…… derefter er børn og voksne med til at skabe historiens videre forløb. Når historien er på plads, tegner vi figurer, som omsættes til papfigurer i flyttefilmteknik. Så er det tid til at designe og konstruere baggrunde. Til slut optager vi filmen billede for billede og indtaler lyd med dialog og lydeffekter. Efterfølgende redigeres filmen og der lægges musik samt rulletekster på og den færdige film uploades på YouTube.
Underviser: Annemette Karpen og assistent Michael Bech Hussain
For 13 børn med en ledsagende voksen
[caption id="attachment_13907" align="alignnone" width="672"] Tre hyggelige, lærerige og produktive søndage[/caption]
Børn og forældre får fingrene i leret samme. Vi skal tegne, forme og fortælle i ler og lave et lille færdigt værk, der skal dekoreres og brændes.
Vi viser tingene på Billedskolen før det kommer med hjem.
Tusind tak for den store interesse, Billeder i ler, er fyldt!
En workshop fyldt med design, sjove ideér og tryk på T-shirts!
En dag med fuld skrue på tegneøvelser, skitser og ideér til flotte motiver, som med simple trykteknikker bliver til DIN EGEN T-shirt!
Kære alle interesserede: Tusind tak for den store interesse, holdet er allerede fyldt.
I tegneserieworkshoppen tegner vi alle sammen korte tegneserier. Vi vil fortælle om teknikker og tricks man kan bruge til at fortælle en historie med tegninger, og viser eksempler på hvordan professionelle tegnere gør.Vi stiller konkrete opgaver, som kan sætte fantasien i gang, og så hjælper vi hver enkelt elev med at finde på en historie, og med at fortælle den på en spændende måde.
Tusind tak for den store interesse, Lav en tegneserie er allerede fyldt!
Billedskolen i Tvillingehallen er Københavns Kommunes Billedskole for børn og unge og hører under Børne- og Ungdomsforvaltningen.
Billedskolen tilbyder en lang række aktiviteter for børn & unge i Københavns Kommune.
Billedskolen er også et inspirationssted og videncenter for lærere og andre, der er interesserede i en levende udvikling af børnekulturen.
Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.
Hvis du arbejder på Billedskolen kan du redigere hjemmesiden.