Forårsudstilling 2019

Alle kan tegne - Billed­skolen går lige til stregen

Forårsudstilling 2019

Alle kan tegne - Billed­skolen går lige til stregen

Staldgade 35
1699 København V
T: 3366 4640
E: billedskolen@​­kk.dk
  • Om billed­skolen
  • Aktivi­teter
  • Kalender
  • Viden­center
  • IN ENGLISH
  • Udstillinger på Billed­skolen
  • Forårsudstilling 2019
  • Hold 46 og 47
  • Hold 10
  • Hold 11, 21, 31 og 41
  • Hold 12
  • Hold 13
  • Hold 14
  • Hold 15
  • Hold 16
  • Hold 17
  • Hold 18
  • Hold 19
  • Hold 22 og 32
  • Hold 23
  • Hold 24
  • Hold 25
  • Hold 27
  • Hold 33
  • Hold 34
  • Hold 35
  • Hold 36
  • Hold 43
  • Hold 44
  • Hold 45
  • Hold 51
  • Hold 52
  • Hold 53
  • Hold 54
  • Hold 55
  • Woopsy – en flygtningedrengs fortælling
  • X-holdet Hold 37
Staldgade 35
1699 København V
T: 3366 4640
E: billedskolen@​­kk.dk

Aktivi­teter   >   Udstillinger på Billed­skolen   >   Forårsudstilling 2019
27 apr 2019

Billedskolens forårsudstilling 2019 havde tegning som afsæt for elevernes værker. I den sammenhæng, har vi her på siden, lavet et digitalt katalog, hvor man kan læse om, hvad de enkelte hold har arbejdet med og hvordan eleverne på holdet har grebet den opgave, de har fået stillet, an.
Hvad har oplægget været – hvad har den bragt med sig af forskellige billedudtryk og hvor har det bragt eleverne hen – hvilke nye erfaringer har de tilegnet sig?
Med kataloget, som med selve udstillingen, bygges der til den samlede fortælling med Tegning som overskrift, som vi særligt i dette år, er dykket ned i på Billedskolen, ikke mindst med den store tegnekampagne, som mere end 6000 elever på de Københavnske folkeskoler, deltager i.

Udstillinger på Billedskolen

Læs mere om Udstillinger på Billedskolen

Gæsteoptræden v. Torkild Lindebjerg - TeaterTT

Woopsy – en flygtningedrengs fortælling

Holdene 11-21-31-41 har alle set forestillingen Woopsy med TeaterTT. Forestillingen bliver fortalt helt stille og medrivende af Torkild Lindebjerg. Den handler om en dreng der må flygte til et andet land, da hans eget blir ødelagt af krig. Den handler om udfordringerne ved at være alene, at lære et nyt sprog, finde arbejde og få et nyt liv. Det lykkes for Woopsy.
Børnene har frit valgt de episoder til deres foldebog, som de fandt mest interessante. Farver og materialer har været begrænset til sort, hvid og grå plus lidt papir til klip og riv. Bøgerne har skullet fremstå som sanselige værker.

Fælles projekt på Billedskolen

Vejrudsigt for blyant

3 sep - 1 mar 2018

I en periode over 5-6 måneder, har kunstner og underviser Annemette Lichtenberg, været gæstelærer på en række af Billedskolens eftermiddagshold. Annemette har sammen med eleverne arbejdet med store fællesbilleder af vejrudsigten.
11 forskellige billedskolehold har således tegnet “dagens vejr” med blyant.

Eleverne sagde:
Det har været sjovt at lære alle blyantens mange muligheder at kende!
Spændende at arbejde med det “sort/hvide udtryk” og tegne stemninger!

11 store fællestegninger beretter om 11 forskellige vejrdage: Alt fra smukt solskin, kraftigt blæsevejr, iskoldt og trist gråvejr, mildt gråvejr, eller blæsende skyer!
Hvert hold har yderligere haft forskellige benspænd, som f.eks: lav abstrakte skyer, abstrakte huse, lav drømmeskyer, en skyline, små lejligheder, tegn vejskilte og logoer, lav et højhus, eller tegn træer, mennesker og byliv!

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 55

Eleverne har bygget elefanter i papmache’ og dernæst bemalet og udsmykket dem med billedinspiration i projektet: Elephant Parade – En velgørenhedsprojekt, der har til formål at støtte asiatiske elefanter, hvor kunstnere har bemalet disse elefantskulpturer, som ses i en række af verdens storbyer.
Eleverne har været optagede af at formgive og pynte elefanten, så den fik et personligt udtryk.

Tegneopgave til forårsudstillingen 2019

Hold 54

Tema – fællestegning SOLSIKKER

Teknik – tegning med forskellige blyanter fra HB, 4B, 6B til cyclober på papirformat 150cm x 250cm

Efter gennemgang af tegneredskaber og solsikkers former og strukturer udførte eleverne tegnestudier i skitsebogen uden brug af viskelæder, da man på det store tegnepapir ikke kan viske streger tegnet med 4B, 6B og cyklober ud.

Hver elev fik derefter tildelt et område på det store tegnepapir, hvor solsikkens blomst kunne tegnes. Derefter blev der tegnet stilke og blade. Hvilke stilke skulle være foran og hvilke bagved var en del af det kompositoriske.

Under hele forløbet var der fællessamtaler vedr. grafisk udtryk – lys og mørke, gråtoner, struktur og det billedmæssige udtryk.

Formålet med fællestegningen var dels at lære tegneredskaberne at kende og tegne stort, men også at styrke fællesskabet på holdet, at lytte til hinanden, hjælpe hinanden og løse en opgave i fællesskab.

Da tegningen var færdig lød ordene – Den er flot!

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 53

Blæktegninger inspireret av den japanske tegner Katsuya Terada og hans “life drawings”. En lille film på youtube.

At tegne med pensel…    en lille opgave hvor vi har tegnet med aquarelle farver og pensel. Alle ansigter skulle have for mange øjne eller munde.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 52

Tema – Sonja Ferlev Mancoba: ”…Kun i kraft af hinanden kan vi leve og ånde og ingen skaber alene…”
Citatet fra Sonja F.M. har været en rød tråd gennem hold 52’s(1.-3.kl.) skabende arbejde, med inspiration og fortolkning af hendes værker.
Som optakt til udstillingsbesøget talte vi på holdet om det væsentlige i, at vi alle er en del af noget større – holdet på billedskolen, skolen som sådan, andre fritidshold, den anden skole, familien, landet, nogle af os med familie i andre lande. Alle har vi ”grene” der rækker ud, og vi er ikke kun os selv.

Under besøget på udstillingen talte vi en del om de kræfter de forskellige væsner og figurer besad i kunstnerens øjne. At hun i nogle af dem, så krigere, der skulle beskytte og kæmpe for vores fællesskab. Vi indtog deres kraftfulde positurer og mærkede i kroppen hvordan styrken flød frem, som kunstneren måske oplevede det også? At hun i andre så stærke kræfter, ligesom de afrikanske masker hun var inspireret af. Vi talte om, at selvom hendes figurer ikke ligner mennesker, eller væsner vi har set, kan vi genkende dem som væsner med hver deres bestemte udtryk. Nogle beskyttende, nogle vrede, nogle indelukkede, andre åbne, nogle tomme. Eleverne fyldte siderne godt ud i skitsebøgerne under besøget på SMK.

Teknikker – tegning i bredeste forstand, med forskellige materialer: En tuschtegning på bordets plasticdug fortolkes i en 3D lerskulptur på cavaletten, tegnes derpå efter med hvidler på sort karton,(og forsvinder med et åndedrag når den er tør), laves dernæst med pølsede ler-stregs figurer, der undersøges og arbejdes med det taktile felt – hvad sker der ved udtrykket når figurens ”hud” er præget af sømmets stikken? Skitser i skitsebogen af stærke væsner omdannes til collager med streg og flade, inspireret af kunstnerens forstudier med samme, laves med maling, blæk, tekstil, perler, fjer og pinde der symboliserer de kræfter eleverne tillægger figurerne. Et fælles tegneværk med cycloper og blyanter på hvert et halvt A4 i aflangt format, i en aftegning af en del af kunstnerens opslagstavle – sort, hvid, grå – men hvilken gråtone? – hvem var hun, hende Sonja? Vi føler vi kom hende lidt nærmere igennem arbejdet!

Adspurgt hvad det bedste ved forløbet har været, blev svaret, at det har det hele! Men af forskellige grunde!
Det var skægt at lave lerfigurerne, med tanke på deres forskellige kræfter og evner. Det var sjovt og frit at lave collager, hvor billedet udviklede sig løbende og væk fra skitsen tiltider. Og det var lidt svært, men også sjovt at lave fællesbilledet, hvor arbejdet foregik med 1-1 aftegning af en puslebrik, man skulle få til at passe med de andres, både i størrelse, men også gråtoner. Her kom elevernes fine og gode håndtering og anerkendelse af hinandens forskellige evner og kompetencer til udtryk.

Vi brugte en undervisningsgang på museet, samt fem gange 1½t værkstedsarbejde på skolen. Vi har ved hver opstart talt lidt om Sonjas arbejde og efter hver arbejdsgang haft en afrunding med snak om dagens arbejde. Da holdet af forskellige årsager ikke har været fuldtallige tilstede hver gang, har nogle lavet mere end andre, men alle deltaget i forløbet som sådan.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 51

Børnene på hold 51 har arbejdet med det mest spændende, der findes: sig selv.

De har hver fået taget og printet et fotografisk selvportræt (ansigt), der er blevet skåret igennem på langs. Den ene halvdel er så limet på et A4-tegnepapir, og eleverne har tegnet den manglende halvdel.

Foruden at dygtiggøre sig i tegning, har eleverne skulle nærstudere sig selv, deres eget angigts detaljer og særkender.

Øvelsen viser, at ens ansigt er symmetrisk – og så alligevel ikke helt.

Måske har man en skønhedsplet på den ene kind, eller muligvis har ens øjne ikke fuldstændig samme form – tænk engang, at der er noget nyt at opdage i noget, man kender så godt, som sit eget ansigt!

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 46 og 47

Samme tekst som hold 46 vedrørende grafik

HOLD 47:

Grafisk facilitering – kommunikation via figurer, symboler og tekst

Opgaven var at udføre skilte som oplæg og idegrundlag til brug på Billedskolen med temaer som mobiltelefoni, værkstedsorden, madspild, personalekøkken, sæt skoene, garderobe og værdigenstande m.m.

Efter oplæg om grafisk facilitering, temaer og skiltning og deres indhold – typografi, symboler, kolorit og format blev holdet delt op i grupper. Der blev arbejdet ud fra Billedskolens logo, hvor tekst og figurer indgik.

Formålet med projektet var at bevidstgøre eleverne om grafisk facilitering  og samtidig at bruge og synliggøre deres  ideer og indsigt som værende elever på Billedskolen.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 45

Triptykon og Life Drawing.
Eleverne har lavet et triptykon inspireret av Katsuya Teradas “life drawing”.  De har arbejdet med tuschpen på finerplader og frygten for det hvide lærred.

Eleverne har øvet sig i at tegne og male med pensel og akvarelfarver.  Alle ansigter skulle have for mange øjne eller munde.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 44

På tegneserieholdet Hold 44 har vi arbejdet med at skabe tegnede verdener.
Eleverne har fundet på forskellige miljøer – en skov, en undervandsverden, en fremtidsby, en ørken og mange andre spændende steder – og når de har tegnet miljøet og måske designet en skrifttype, der passer til, har de tegnet de personer, dyr eller væsener, der bor i deres verden og har lavet en historie om dem.
På Hold 44 fokuserer vi på, hvordan man kan fortælle opfindsomme og fantasifulde historier med tegninger på en tydelig og forståelig måde.

Tegneopgave til Forårsudtillingen 2019

Hold 43

Temaet i år har været, at vi alle kan tegne, og derfor valgte jeg at bruge tegningen som afsæt, til grafik som udtryksform.
Teknik, Linoleumstryk (også kaldet linoleumssnit) er en enkel grafisk trykteknik. Samtidig er det betegnelsen for selve aftrykket eller billedet. Der trykkes fra en linoleumsplade (et gulvmateriale som kom frem i 1860’erne) hvori der er skåret fordybninger omkring et motiv.

Traditionelt trykkes med én farve, oftest sort på hvidt papir, men der kan sagtens indgå op til flere farver i trykket.
Teknikken hører under højtryk, som er en af tre hovedkategorier indenfor det grafiske område. Således er det pladens højtliggende partier der afsætter trykfarven på papiret, ligesom med et stempel, mens de bortskårne områder forbliver hvide eller ufarvede i trykket.
Linoleumspladen er relativt blød og let at skære i.
Efter oplæg om de forskellige grafiske teknikker indenfor højtryk, gik vi i gang med at forberede en skitse til selve trykket. Skitsen skulle være i sort hvid, så man kunne se undervejs, hvad som skulle skæres væk og hvad som skulle forblive. Skitsetegningen blev overført på linoliumspladen således: først ved at der blev fuldtegnet bagpå skitsen med oliekridt. Derefter kunne tegningen blive overført på linoliumspladen, som en direkte overførsel, før end at skærearbejdet gik i gang. Herefter blev pladerne trykt.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 42

29 jan - 25 apr 2019

BlyantsbibliotekER og store formater!

Hold 42 har arbejdet med blyant på stort format.

Motivet blev udvalgt blandt yndlingsmotiver i elevernes tegnehæfter og forstørret op v.h.a. overheadprojektor. Billedet blev udfyldt med forskellige skraveringsteknikker som børnene i fællesskab nåede frem til. De lavede et “blyantsbibliotek” med krusedulleskravering, prikteknik mm. Nogle valgte at afslutte med et transparent farvelag (fortyndet acryl).

Holdet har desuden arbejdet med indretning af rum, hvor tegning er indgået som figurtegning og overfladebearbejdning.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

X-holdet Hold 37

X-holdet  har arbejdet med en slags dekonstruktion af portrættet.

Eleverne har valgt et fotografisk (selv)portræt, printet i A4-format; portrættet er derefter skåret i stykker, hvorpå nogle af stykkerne er monteret på tegnepapir.

Eleverne har derpå tegnet “det, der mangler” – i nogle tilfælde et halvt ansigt, i andre tilfælde nogle mere tilfældigt valgte udsnit af det fotografiske forlæg.

Eleverne har nærstuderet ansigtet, været opmærksomme på detaljer og karakteristiske ansigtstræk, symmetrier og ikke-symmetrier.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 36

Eleverne på hold 36 har lavet tape tegninger tegnet med rød poselukningstape på overflader rundt om på billedskolen. De skulle tage udgangspunkt i billeder de har arbejde med i løbet af foråret. De har arbejdet selvstændig med motiver af eget valg, men flere har været optaget af at øve sig i at tegne ansigter.

Nogen har valgt at arbejde med at oversætte deres tegninger til linoleumstryk.

  • Eleverne har lært forskellige tegne (og tryk)  teknikker og processer.
  • Eleverne har haft mulighed for at udforske, undersøge, lege, udvikle og eksperimentere med at tegne streger på nye måder.
  • Eleverne har lært at iagttage og se på ting på nye måder.
  • Eleverne har lært om skala og størrelses forhold.
Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 35

Eleverne på hold 35 har arbejdet med det mest spændende, der findes: sig selv.

De har hver fået taget og printet et fotografisk selvportræt (ansigt), der er blevet skåret igennem på langs. Den ene halvdel er så limet på et A4-tegnepapir, og eleverne har tegnet den manglende halvdel.

Foruden at dygtiggøre sig i tegning, har eleverne skulle nærstudere sig selv, deres eget angigts detaljer og særkender.

Øvelsen viser, at ens ansigt er symmetrisk – og så alligevel ikke helt.

Måske har man en skønhedsplet på den ene kind, eller muligvis har ens øjne ikke fuldstændig samme form – tænk engang, at der er noget nyt at opdage i noget, man kender så godt, som sit eget ansigt!

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 34

Vi har set på tegning brugt på forskellig vis;  i illustration, nyhedsgrafik og street art. Til udstillingen har vi lavet stickers og arbejdet med grafisk udtryk.

Vi arbejder en gang imellem på papir med f.eks blyant, tush og kul selvom vi er et digitalt tegnehold. Dette valgte holdet at vise ved at udstille deres stickers på et lille udsnit af byen bygget i pap.

Tegneopgave til forårsudstillingen 2019

Hold 33

Hold 33 har fået opgaven at lave tegninger av ‘over begavede’ mennesker og så har eleverne også arbejdet med farvelagte tegninger af fugle.

Farvelagte tegninger av fugle

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 27

Re-Design og inspirationsprocesser!

Eleverne har hver fået en gammel LP og opgaven har så været at re-designe cover’et.

De har frit kunne vælge stil og udtryk og hvilket farver og materialer de ville arbejde med.

De har brugt tid på at eksperimentere igennem en længere inspirationsproces  og de har arbejdet fra skitseplan til rentegning. Eleverne har undervejs haft mulighed for at prøve forskellige teknikker, før de lagde sig fast, på det endelige udtryk

De har skulle lære at formidle deres kreativitet og kunstneriske udtryk, inden for nogle rammer, der kunne ligne en kommerciel opgave og at finde balancepunktet mellem deres kunstneriske frihed og en bestillingsopgave

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 12

Hold 12 har arbejdet med et fællesværk over temaet “Helte”. Eleverne har valgt en figur de ville arbejde med (en virkelig person eller en fiktiv). Figuren er tegnet op med blyant/tuschpen på varierende papirtyper og tapetseret på en fælles kæmpevase (bølge og papirtape).

Inspirationen er antikke vaser med deres billedfortællinger om tidens heltefigurer.

Eleverne har (via hinandens billeder) set hvordan man kan folde et emne ud på mange måder. Der var en del overraskende svære overvejelser over hvem der egentlig er helte, der er vigtige nok til at forevige. En god oplevelse at alle kom i mål med de overvejelser som en del af processen.

Holdet har desuden arbejdet med små gipsfigurer inspireret at Sonja Ferlov Mancoba. Hér er tegning brugt som skitseredskab og dokumentation af den færdige figur.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 25

Triptykon og life drawings.
Eleverne har lavet et triptykon inspireret av Katsuya Teradas “life drawing”.  De har arbejdet med tuschpen på finerplader og frygten for det hvide lærred.

Eleverne har øvet sig i at tegne og male med pensel og akvarelfarver.  Alle ansigter skulle have for mange øjne eller munde.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 24

På tegneseriehold 24 har vi arbejdet med det, vi gør bedst – at tegne og fortælle skøre, spændende og glade historier om alt mellem himmel og jord! Vi har arbejdet med øvelser i at tegne ansigter og kropsdele, at bruge objekter og former til at tegne og forstå anatomi, og så har vi også fået udfordret tegneevnerne med speed-drawing. Det er altid sundt at prøve nye ting af, og det er også det der har været drivkraften i undervisningen den seneste tid, oveni i det vante tegneseriearbejde.

Som relativ ny underviser for holdet, har min indstilling været, at eleverne både skulle have lov til at arbejde med de ting, de var vant til og allerede i gang med, og også blive udfordret lidt med nogle nye opgaver og øvelser her og der. Som sådan har min indflydelse på de tegneserier de har lavet her til udstillingen ikke været kæmpe stor, men mit indtryk er at de føler de ting de har er gode og betydningsfulde for dem hver især.

Eleverne har været glade for at kunne blive udfordret lidt med alle de nye øvelser, samtidig med at de har kunne arbejde med de ting de er vant til. Således virker det som om eleverne har syntes godt om den variation, der har været i undervisningen, og det har også for mig personligt været lærerigt at undervise børnene i både de nye og gamle ting.

Silke

Tegneopgave til forårsudstillingen 2019

Hold 23

Tegnehold.
Eleverne har selv valgt et klassisk eventyr, som de skulle arbejde med. Opgaven har været at finde stil og udtryk i streg og farvelægning og lave et ark med karaktererne og ting der er vigtige elementer, lige i deres historie.

De har skullet bruge deres fantasi og bruge deres egne ideer og måske prøve noget de ikke har prøvet før.

De har arbejdet fra skitseplan , til rentegning og har undervejs haft mulighed for at prøve forskellige teknikker, før de lagde sig fast, på det endelige udtryk

Tegneopgave til Forårsudstillingen2019

Hold 22 og 32

Optakt: Eleverne startede året med at øve sig i at tegne mennesker. Så tog vi på Hovedbanegården, hvor de fik til opgave at tegne de mennesker de så. Hurtige skitser, hvor det var vigtigere at se end at få det ned på papiret med det samme. Samtidig skulle de tænke lidt på, hvad det var for mennesker de så: gamle – unge, syge – raske, rige – fattige og så videre.

Hovedperson: Tilbage på Billedskolen skulle eleverne kreere en person inspireret af de skitser de havde lavet. Den skulle tegnes så detaljeret som muligt. Deres figur blev klippet ud og forstærket og fik en støttefod, så de kunne stå.

Et værelse: Et hjørne er en del af et rum. Eleverne fik tre sider papir, et gulv og to vægge; og her skulle de tegne det sted hvor deres person bor. Er det et sted hvor de sover, arbejder eller hvad. Igen så detaljeret som muligt.

Til sidst skulle de skrive en tekst – bare et par linjer, men gerne mere, hvor personens liv bliver beskrevet. Teksten indgår som en del af værket.

Eleverne gik meget seriøst til arbejdet. Det sværeste var nok at tegne folk på Hovedbanegården, men lige så snart fantasien blev sat fri arbejdede de ihærdigt indenfor de rammer jeg havde sat. De er blevet ret gode til at tegne mennesker, og de har fået øvet sig i lys og skygge, skraveringer og formgivning. De har fået digtet og grinet og snakket og arbejdet, og alle har givet udtryk for at de har lært noget på en god måde. Men nu vil de gerne lave noget andet end at tegne!

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 19

Cartoon & Tegning

Eleverne har selv valgt en fabel fra La Fontaines Fabler, gendigtet af Johannes Møllehave.

De har haft til opgave at lave det visuelle design af karakterer, selv valgt tegnestil og type farvelægning af universet.

De har arbejdet fra skitseplan , til rentegning og har undervejs haft mulighed for at prøve forskellige teknikker, før de lagde sig fast, på det endelige udtryk

Opgaven skulle gerne være en mulighed for eleverne for at lære at forvalte deres kreative og kunstneriske proces, indenfor nogle rammer, der for eks. svarer til en kommerciel opgave.

 

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 18

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 17

Her kan I beskrive, hvad I har arbejdet med på holdet og hvordan?
Samt hvad I som undervisere tænker (og ser), at eleverne har lært gennem den opgave I har stiller dem? ( – hvad siger eleverne selv?)

Husk at tage nogle billeder af processen og værkerne undervejs og læg dem ind her på siden.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 16

På hold 16 har vi arbejdet med årets tema ud fra ”hvad sker der når jeg tegner”. Hvad sker med dig når du sætter dig ved tegnebordet, hvad oplever du, ændre det dig, var spørgsmål vi talte om og brainstormede. Teknisk har vi kastet os over de nye ipad pro. Hvor vi før har tegnet i hånden, scannet ind og farvelagt på computer, giver Ipad mulighed for direkte at tegne på skærmen. Det kræver lidt øvelse og det har vi øvet os i og det er ingen hemmelig at eleverne har været glade for dem. Fremover vil vi arbejde både på dem og i hånden.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 14

I ugerne op til forårsudstillingen fik holdet den opgave at designe en karakter og bruge den i en lille tegneserie. Eneste krav til karakteren var at den skulle være let at tegne i forskellige situationer, mange historier strandede på at man tegnede for kompliceret så arbejdet blev for tidskrævende og gik i stå.

Vi startede med at “bygge” en lille figur med geometriske former, derefter skulle den tegnes med løst trækul på stort papir, sådan at man  skulle gnide sin karakter frem med kullet og derefter lave struktur som pels etc. Derefter tegnede vi den med pastel på sort papir, nu med lidt flere detaljer.

Jeg lavede nogle ark hvor eleverne skulle finde på forskellige ting omkring deres karakter, som f.eks. hvad den kunne lide og ikke lide, ønsker og forhindringer mm. Efterhånden kom idéerne frem. Eleverne skulle lave en skitse og vi så på om historien var forståelig eller ej – Sidst lavede vi en lille farveøvelse hvor man måtte vælge en eller to ecoline farver.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 15

Triptykon og life drawings

Eleverne har lavet et triptykon inspireret av Katsuya Teradas “life drawing”.  De har arbejdet med tuschpen på finerplader og frygten for det hvide lærred.

Eleverne har øvet sig i at tegne og male med pensel og akvarelfarver.  Alle ansigter skulle have for mange øjne eller munde.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 13

Landskabsstudier fra mange vinkler – Med inspiration fra David Hockney og Kinesiske Rulle tegninger, har vi bygget et “landskab” midt på et langt bord. Stof blev først lagt hen over nogle kasser i forskellige højde for at skabe “bjerge”. Alle var med til at bygge landskabet op, vælge ting og stille dem på en måde et sted som de synes så spændende ud. De trak tal til hvilken stol de skulle sidde på. Stolene stod ved siden af hinanden hen langs  landskabet. Opgaven var at de skulle tegne hver sit afsnit af landskabet med kul. Produktet er en lang tegning bygget af alle elevernes enkelte tegninger, som vi har tapet sammen til sidst.

Tape tegninger tegnet med rød poseluknings tape på dørene ud på toiletterne på Billedskolen. Tegningerne tager udgangspunkt i elevernes egne portrætter. Først har eleverne tegnet ovenpå et portrætfoto med sorte tusch streger, som de tegnede med hjælp af linial. Opgaven var at dele deres eget ansigt op i geometriske former. Derefter tegnede de nogle af stregerne af på transparent papir og forstørrede dem på ca A1 papir som udgangspunkt for deres tapeskitse. Derefter overførte de skitserne til dørene.

  • Eleverne har lært forskellige tegne teknikker og processer.
  • Eleverne har haft mulighed for at udforske, undersøge, lege, udvikle og eksperimentere med at tegne streger på nye måder.
  • Eleverne har lært at iagttage og se på ting på en ny måde.
  • Eleverne har lært om skala og størrelsesforhold.
Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 26

4 mar - 29 apr 2019

Hold 26 har arbejdet med et fællesværk over temaet “Helte”. Eleverne har valgt en figur de ville arbejde med (en virkelig person eller en fiktiv). Figuren er tegnet op med blyant/tuschpen på varierende papirtyper og tapetseret på en fælles kæmpevase (bølge og papirtape).

Inspirationen er antikke vaser med deres billedfortællinger om tidens heltefigurer.

Eleverne har (via hinandens billeder) set hvordan man kan folde et emne ud på mange måder.

Holdet har desuden arbejdet ihærdigt med rumindretning: Boliger, gamerværelse, blomsterbutik mm. Efterfølgende har de lavet iagttagelsestegning af deres rum på indfarvet akvarelpapir.

Tegneopgave til Forårsudstillingen 2019

Hold 11, 21, 31 og 41

Hold 11, 21, 31 og 41 udstiller lerbøger. Bøgerne består af 2  sider som en opslået bog. De er lavet af hvidler. Eleverne har lært hvorledes strukturer kan laves i leret med forskellige redskaber og om påsætning af lerflader. De har nedskrevet og lært fagudtryk om både redskaber, lertyper, glasering og brænding.
Temaet i lerbøgerne har været frit, så eleverne har selv valgt hvordan de ville lave deres illustrationer ved at ‘tegne i leret’.

Tegneopgave

Hold 10

Vi har kigget på Alexander Tovborgs malerier, og talt om, hvad som er karakteristisk for hans billedverden.
Udfordringerne i denne her opgave har været at skulle samarbejde om at lave to store billeder på vinduerne, plus med det blotte øje at skulle skalere en lille tegning op til en meget stor. Vi lavede feltinddelinger i skitsen, så hver elev havde et område at arbejde på.
Vi så med det samme hvor flot det ser ud, når solen trænger igennem farven på glasset og lyser det hele op.
Eleverne gav udtryk for, at de blev meget stolte til sidst af at have lavet to store flotte billeder på Billedskolens frontside.
Forslag til titel: “Fantasier”, “Farveunivers”, “Farvernes og formuernes verden”.

Forårsudstillingen åbnes Lørdag den 27. april 2019

Billedskolen i Tvillingehallen er Københavns Kommunes Billedskole for børn og unge og hører under Børne- og Ungdomsforvaltningen.

Billedskolen tilbyder en lang række aktiviteter for børn & unge i Københavns Kommune.

Billedskolen er også et  inspirationssted og videncenter for lærere og andre, der er interesserede i en levende udvikling af børnekulturen.

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.

Hvis du arbejder på Billedskolen kan du redigere hjemmesiden.