Mit kvarter på murenlevende billeder i stor skala |
Med udgangspunktet i kvarteret omkring elevernes skole og det vi får øje på der, lavede hver enkelt elev et motiv, der senere blev animeret og samlet i et fælles værk, der så igen blev projekteret op på bygningsfacader i skolegården.
Inspiration: William Kentridge, Michael Bielicky og Kamilla Richter og div. eksempler af paste ups og Street art.
5A, 5B og 5C fra Nørrebro Park Skole.
mandag, tirsdag og onsdag kl. 8.30 - 13.00 i uge 46, 47 og 48. 2020.
Nørrebro Park Skole.
Mim Birk, Underviser
Mette Ussing, Underviser
Et par uger inden projektet besøgte Mim og Mette de deltagende 5. klasser og introducerede forløbet med visning af inspirations eksempler. Børnene fik til opgave at lægge mærke til ting i gadebilledet i deres kvarter og dokumentere med mobiltelefonen.
Læs mere om Samarbejdsprojekter, events og kampagner
Dag 1
Intro i klassen: Vi talte om filmene børnene så da vi besøgte klassen for nogle uger siden og om de fotos børnene havde taget i mellemtiden og hvad de i det hele taget havde lagt mærke til i deres kvarter.
Første dag skulle bruges på at gøre klar til at filme dagen efter. Vi arbejdede med skitser og rentegning og talte om hvordan man kunne tænke en lille handling/animation ind i motivet.
Sammen så vi på prints af Husk mit navn og andre eksempler af ”paste ups” og Street art. “Hvad virker godt i byrummet og hvad er formålet og budskabet – hvad lægger vi mærke til?” Detaljer og stregtykkelse.
Vi så eksempler af vores lille test-filmklip og klip fra Mims hold som viste hvordan figurerne var enkle og hvordan man kunne lave en figur som ændrede sig og gav en bevægelse (øjne der skiftede osv.), som kunne gentages. Samtidigt viste vi vores modeller, inden de selv gik i gang med at oversætte deres blyants skitser til figurer til filmen.
De færdige motiver blev små figurer/motiver som blev tegnet i en enkel tegneserie Street Art stil. Der skulle tegnes med sort sprit tusch og hvid posca på grøn, hvid og sort kardus eller/og klippes ud. Der skulle laves en lille serie med en bevægelse hen over 2-3 billeder, så de kunne skifte imellem, imens de filmede. Vi filmede på grønt som blev til sort- Brugte hvid som outline.
(man skulle tænke omvendt og tegne outlines med hvid og farve sort inden i).
Dag 2
Klassen blev delt op i grupper af tre.
Intro til Imotion og arbejdsgang. Vi demonstrerede hvordan Imotion appen skulle bruges, hvordan man kunne slette frames, se film og arbejde videre på dem. Vi viste hvordan man kunne lave en smooth bevægelse med brug af “Ghost-effekt” .Sammen med børnene gjorde vi derefter set-up klar til hver gruppe med greenscreen, Ipadstativ og Ipads. Hvorefter der blev filmet mens vi gik rundt og hjalp.
Dagen sluttede med at vi så på gruppernes arbejde og talte om hvad der virkede godt og hvad der kunne laves på en bedre/mere tydelig måde.
Dag 3
Børnene lavede den endelige film. Der blev tegnet nye elementer og alle gjorde sig umage med at lave en god film. Vi rundede af med at se de færdige film.
Efterbehandling af film til projektion:
Mim og jeg delte filmene ved at tag hver anden af hver klasse så de blev mixet godt, vi havde 15 film hver og så klippede vi vores del af filmene sammen så vi lavede hver vores stribe som vi så kunne lægge ovenpå hinanden (pga. greenscreen effekten).
Torsdag den 3. december projekterede vi filmen på facaden på skolen fra halv otte til kvart over otte mens børnene mødte ind. Før projektet havde Thomas, en af årgangens lærere lavet et super fedt lydværk med børnene. Dette blev afspillet samtidigt og virkede fantastisk med filmene. Vi var heldige med tørt og klart vejr. Lærerne havde skrevet ud på intra forinden og en del kom tidligere i skole og havde en forælder med.
Vi havde planlagt at tredjedagen skulle bruges til at lave en Kentridge inspireret kulanimation som skulle klippes sammen med børnenes film. Vi droppede det og brugte istedet alle tre dage på at producere greenscreen-flyttefilmene. Børnene gik op i det og vi syntes at det gav mening at give dem ro til at fordybe sig istedet for at nå mere. Det at vi havde et enkelt program gav en dejlig ro over de tre dage.
Skolen havde sat et stort lokale til rådighed til projektet, det var utroligt dejligt at vi kunne have vores materialer der og at lokalet var stort så der var god plads til alle grupper. Også utroligt dejligt at vi kunne have alting helt klart når børnene kom ind i lokalet om morgenen.
Det var et skønt projekt at afvikle og vi mødte fantastisk opbakning fra de tre klassers lærere og øvrige medhjælpere samt skolen, som sørgede for at vi havde et aflåst rum til grej.
Billedskolen i Tvillingehallen er Københavns Kommunes Billedskole for børn og unge og hører under Børne- og Ungdomsforvaltningen.
Billedskolen tilbyder en lang række aktiviteter for børn & unge i Københavns Kommune.
Billedskolen er også et inspirationssted og videncenter for lærere og andre, der er interesserede i en levende udvikling af børnekulturen.
Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.
Hvis du arbejder på Billedskolen kan du redigere hjemmesiden.