Nye Tegn

Et skulpturprojekt

Nye Tegn

Et skulpturprojekt

Staldgade 35
1699 København V
T: 3366 4640
E: billedskolen@​­kk.dk
  • Om billed­skolen
  • Aktivi­teter
  • Kalender
  • Viden­center
  • IN ENGLISH
  • Billed­projekter for skole­klasser
  • Tidligere års billed­projekter
  • Tidligere billed­projekter 2017
  • Nye Tegn
Staldgade 35
1699 København V
T: 3366 4640
E: billedskolen@​­kk.dk

Aktivi­teter   >   Billed­projekter for skole­klasser   >   Tidligere års billed­projekter   >   Tidligere billed­projekter 2017   >   Nye Tegn
29 maj - 14 jun 2017

Det handler om tegn: Udråbstegn og spørgsmålstegn, bogstaver og tal, hashtags og smileys.

Vi ser dem overalt, disse velkendte skriblerier, der næsten aldrig forlader fladen, om det så er i bøger, på plakater, reklame- og vejskilte eller på computeren. Som regel lever de en temmelig fladtrådt tilværelse, låst inde i to dimensioner. Dét har dette projekt forsøge at råde bod på. Når vi arbejder med kunst, er det os selv, der laver reglerne – vi er ikke begrænset af retskrivningsregler og dansk grammatik.

Vi har arbejdet med tegn i tre dimensioner, både de tegn, vi kender, og de tegn, der (endnu) ikke findes. Vi har set på bogstaver og tegn af vidt forskellige typer, men først og fremmest har vi opfundet og bygget vores egne tegn.

Hvorfor findes der f. eks. et udråbstegn, men ikke noget ”hviske-tegn”, og er der behov for et ”ironisk-tegn”, eller har vi allerede et sådant? …  😉

Læringsperspektiver:

  • Eleverne har både arbejdet intellektuelt (med sprog), og praktisk (med skitsering, konstruktion og bemaling/overflade).
  • I første del af projektet er eleverne blevet præsenteret for forskellige former for (skrift)tegn, og har gjort sig overvejelser om, hvad de forskellige tegn gør ved sproget. Altså tegnets funktion.
  • Efterfølgende har eleverne i grupper diskutere, hvilket tegn, de synes mangler i skriftsproget. Dette tegn skulle eleverne så opfinde. Først skulle der tegnes skitseres to-dimensionelt (som skrifttegn jo plejer at være). Næste udfordring var så at visualisere – og derefter bygge – tegnet i tre dimensioner.
  • Eleverne skulle også redegøre for, hvorfor tegnet, de finder på, ser ud, som det gør. Det var vigtigt, at tegnets visuelle udtryk stemte overens med dets funktion.

Underviser: Joachim von Westen

HVEM

6. - 8. klassetrin.

HVORNÅR

Uge 22; mandag, tirsdag og onsdag, eller uge 23; tirsdag, onsdag og torsdag, eller uge 24; mandag, tirsdag og onsdag. alle dage kl. 9 - 13.

HVOR

Billedskolen i Tvillingehallen

Tidligere billedprojekter 2017

Læs mere om Tidligere billedprojekter 2017

Fernisering på Københavns Hovedbibliotek

"Al kommunikation med jer har været en fornøjelse, og jeg kan kun anbefale et forløb på Billeskolen til andre udskolingsklasser".

7.b havde tre virkelig inspirerende og gode dage hos jer. Selve ideen med at udvikle egne tegn, som man synes manglede i sproget var slet ikke så abstrakt for eleverne. Tværtimod myldrede det lynhurtigt med konkrete ideer, som gav mening for dem, og flere har efterfølgende sagt, at de godt gad at se deres tegn i brug i “den virkelige verden”. Så relevans var i orden med forløbet!
Derudover er det en fornøjelse for eleverne at komme til en “arbejdsplads”, hvor tingene fungerer, materialer er tilgængelige og den pædagogiske og faglige indsats fra underviserne i top. Det er motiverende, og skabte også i vores forløb, meget engagerede elever, som nærmest ikke har lyst til at holde pause.

Al kommunikation med jer har været en fornøjelse, og jeg kan kun anbefale et forløb på Billeskolen til andre udskolingsklasser. De kompetencer som de får med, f.eks. i processen med at samarbejde fra ide til endeligt produkt, er meget brugbare i andre faglige sammenhænge tilbage på skolen. Tag bare projektopgaven, som er en obligatorisk “disciplin.

VH – Karina Leisin, Hyltebjerg Skole

Tusind tak for et super forløb på Billedskolen. Det var så skønt at møde op og vide, at vi havde tre dage til rendyrket fordybelse. Eleverne nød i den grad at arbejde taktilt og uden afbrydelser. Der var tid til koncentration, og det var virkelig en fornøjelse at opleve deres glæde ved opgaven. Alle kunne være med, der krævedes ingen specielle kundskaber eller kreative færdigheder.
Underviserne var super søde og meget dygtige – det smittede også af på eleverne. Der var en rar stemning, trygt og roligt …
Alt i alt et rigtig godt forløb, der endnu engang viste, at eleverne elsker at arbejde kreativt. Men igen, det kunne kun lade sig gøre pga. dygtige lærere og fantastiske rammer med de bedste materialer. Ren luksus!

Med venlig hilsen Vibeke Madsen, Hyltebjerg Skole

 

‘Splue’ af Sigurd og Yassmin. En kombination af spørgsmålstegn og flueben. betydning: Om det er ok at gøre noget.
‘Sarkasme tegn’ af Martin og Annouck. Tegnet viser, at en sætning er sarkastisk. Det ser sådan ud fordi man fordrejer sandheden/meningen på en sætning.
‘Eller’ af Silvia og Olivia. Tegnes bruges istedet for eller. Det ser sådan ud fordi det er ELLER lagt oveni hinanden.
‘Svartegn’ af Victor og Rebekka. Sættes foran en svar-sætning. Buen er inspireret af spørgsmålstegnet, stregerne er inspireret af lig-med-tegnet. Altså:?=svar
‘ECAEP’ af Yassine og Nazanin. Det modsatte af ‘PEACE’. Vi har vendt peace -tegnet om, så man kan se at det betyder det modsatte. I Syrien er der meget ‘ecaep’
‘Nrrr’ -‘Træthedstegnet’ af Ludvig og Karoline. Så man kan se, at personen som siger det er træt/har et søvnigt stemmeleje. Det er en blanding af Z for søvn, et hoved mod et bord og et gab.
‘Sarkasmens tegn’. tegnets funktion er at oplyse om, at det skrevne er sarkastisk ment. S står for sarkasme og de to pilespidser symboliserer at man mener noget andet.
‘S-tænker’ af Frode og Sarah. tegnets funktion er at man siger noget men tænker noget andet. Cirklen symboliserer det man tænker, mens gåsetegnet indeni symboliserer det man siger.
‘Ironiam’ af Mathilde og Johan. Tegnet viser at sætningen er ironisk. Tegnet ser sådan ud, fordi man ser noget groft og kantet, som er kærligt ment.
‘Cogitare tegn’ af Kristine og Oscar. Det er et tænke-tegn. ‘T’ inde i midten står for tænke. Formen på tegnet er to tænkbobler, som er sat sammen.
‘Mixta’ af Therese og Oliver. Tegnet viser blandede følelser. Det viser en sur og glad mund på samme tid.
‘Concordia’af Cecilie, Mikail og Maya. Bruges, når sætningen er noget glædeligt eller harmonisk og det ser sådan ud for at vise harmoni og for at sætte pris på de gode ting.
‘Tvivl tegnet’ af Katrine og Frida. Tegnet kan bruges, hvis man er i tvivl om noget. Det er både spidst og buet, altså det er lidt i tvivl om det skal være spidst eller buet.
‘Digilog tegnet’ af (lærerne) Vibeke og Mads. Tegnet oplyse, hvorvidt noget foregår i en analog (som det vises på billedet) eller en digital (spejlvendt det vi ser på billedet) kontekst.
‘Crassus’ betydning er, at få en følelses-løs sætning til at få den rigtige klang.
‘Godnat’ af Anna S og Oskar. Tegnets funktion er at sige godnat, inspireret af et ‘z’-tegn for snorken og så har vi lagt to oveni hinanden.
‘Vandmelon’ af Hamza og Faysal. Tegnet betyder at man tænker positivt over en sætning. Tegnet ser sådan ud, fordi det er flot.
‘Måskept’ af Anna R og Magdalena. Tegnet betyder ‘Jeg ved ikke helt’. Vi startede med en smiley og så blev det til dette, måske lidt skeptisk
‘WO’ af Klara og Ellen. Tegnets funktion er at lægge opmærksomhed på det man er begejstret for. Det er en smilende mund med’wow’ som budskab.
‘Hvad mener du tegnet’ af Mads og Caroline. Tegnet ser sådan ud, fordi det er en forkortelse af meningen med tegnet
‘En lignum’ af Valbona og Simon. tegnets funktion er sarkasme. Det skal forestille en galge, fordi man hænger nogen ud på en sarkastisk måde.
‘OSV -tegnet’. Funktionen er, at skrive osv på en nemmere måde. tegnet ser sådan ud fordi ‘og’-tegnet har fået tilført et omvendt s og et v.
‘Venit’ af Sebastian og Amanda. Du kan bruge tegnet hvis du er et travlt menneske. tegnet ser sådan ud fordi R symboliserer ‘Jeg er’ og pilen symboliserer ‘jeg er på vej’.
‘Djævlens tegn’ af Jacob og Christian. Det er et udråbstegn, som bliver brugt for at udtrykke vrede i en større grad end bare et normalt et. tegnet er som et lyn for at vise at det er aggressivt og pludseligt.
‘Stercore tegn’ af Dalla og Liva. Det får personens sætning til at lyde irriteret. Tegnets design er inspireret af en lort og en irriteret smiley.
‘Super Duper tegnet’ af Hagar og Cæsar. Man bruger det til at udtrykke glæde ved det man har skrevet. Tegnet ser sådan ud, fordi det skal ligne den klasse vi går i, og så er det flot
‘Maji’ af Alma, Emma og Jose. Det bruges til at udtrykke begejstring. Det ser sådan ud, fordi det er et stjerneskud og det er flot og nice
‘Tommel op’ af Mohammed og Filipa. Man bruger tegnet i enden af en sætning for at anerkende noget. Det ligner en tommelfinger op.
Uden titel
Uden titel
Uden titel

Billedskolen i Tvillingehallen er Københavns Kommunes Billedskole for børn og unge og hører under Børne- og Ungdomsforvaltningen.

Billedskolen tilbyder en lang række aktiviteter for børn & unge i Københavns Kommune.

Billedskolen er også et  inspirationssted og videncenter for lærere og andre, der er interesserede i en levende udvikling af børnekulturen.

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.

Hvis du arbejder på Billedskolen kan du redigere hjemmesiden.