Nye TegnEt skulpturprojekt |
Det handler om tegn: Udråbstegn og spørgsmålstegn, bogstaver og tal, hashtags og smileys.
Vi ser dem overalt, disse velkendte skriblerier, der næsten aldrig forlader fladen, om det så er i bøger, på plakater, reklame- og vejskilte eller på computeren. Som regel lever de en temmelig fladtrådt tilværelse, låst inde i to dimensioner. Dét har dette projekt forsøge at råde bod på. Når vi arbejder med kunst, er det os selv, der laver reglerne – vi er ikke begrænset af retskrivningsregler og dansk grammatik.
Vi har arbejdet med tegn i tre dimensioner, både de tegn, vi kender, og de tegn, der (endnu) ikke findes. Vi har set på bogstaver og tegn af vidt forskellige typer, men først og fremmest har vi opfundet og bygget vores egne tegn.
Hvorfor findes der f. eks. et udråbstegn, men ikke noget ”hviske-tegn”, og er der behov for et ”ironisk-tegn”, eller har vi allerede et sådant? … 😉
Læringsperspektiver:
Underviser: Joachim von Westen
6. - 8. klassetrin.
Uge 22; mandag, tirsdag og onsdag, eller uge 23; tirsdag, onsdag og torsdag, eller uge 24; mandag, tirsdag og onsdag. alle dage kl. 9 - 13.
Billedskolen i Tvillingehallen
Læs mere om Tidligere billedprojekter 2017
7.b havde tre virkelig inspirerende og gode dage hos jer. Selve ideen med at udvikle egne tegn, som man synes manglede i sproget var slet ikke så abstrakt for eleverne. Tværtimod myldrede det lynhurtigt med konkrete ideer, som gav mening for dem, og flere har efterfølgende sagt, at de godt gad at se deres tegn i brug i “den virkelige verden”. Så relevans var i orden med forløbet!
Derudover er det en fornøjelse for eleverne at komme til en “arbejdsplads”, hvor tingene fungerer, materialer er tilgængelige og den pædagogiske og faglige indsats fra underviserne i top. Det er motiverende, og skabte også i vores forløb, meget engagerede elever, som nærmest ikke har lyst til at holde pause.
Al kommunikation med jer har været en fornøjelse, og jeg kan kun anbefale et forløb på Billeskolen til andre udskolingsklasser. De kompetencer som de får med, f.eks. i processen med at samarbejde fra ide til endeligt produkt, er meget brugbare i andre faglige sammenhænge tilbage på skolen. Tag bare projektopgaven, som er en obligatorisk “disciplin.
VH – Karina Leisin, Hyltebjerg Skole
Tusind tak for et super forløb på Billedskolen. Det var så skønt at møde op og vide, at vi havde tre dage til rendyrket fordybelse. Eleverne nød i den grad at arbejde taktilt og uden afbrydelser. Der var tid til koncentration, og det var virkelig en fornøjelse at opleve deres glæde ved opgaven. Alle kunne være med, der krævedes ingen specielle kundskaber eller kreative færdigheder.
Underviserne var super søde og meget dygtige – det smittede også af på eleverne. Der var en rar stemning, trygt og roligt …
Alt i alt et rigtig godt forløb, der endnu engang viste, at eleverne elsker at arbejde kreativt. Men igen, det kunne kun lade sig gøre pga. dygtige lærere og fantastiske rammer med de bedste materialer. Ren luksus!
Med venlig hilsen Vibeke Madsen, Hyltebjerg Skole
Billedskolen i Tvillingehallen er Københavns Kommunes Billedskole for børn og unge og hører under Børne- og Ungdomsforvaltningen.
Billedskolen tilbyder en lang række aktiviteter for børn & unge i Københavns Kommune.
Billedskolen er også et inspirationssted og videncenter for lærere og andre, der er interesserede i en levende udvikling af børnekulturen.
Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.
Hvis du arbejder på Billedskolen kan du redigere hjemmesiden.