Tidligere billedprojekter 2020Afviklede billedprojekter 2020 |
Læs mere om Tidligere års billedprojekter
Med Inspiration fra den tysk-schweiziske kunstner Paul Klee (1879-1940) har eleverne bygget et interaktivt billede, et værk hvor beskueren kan flytte rundt på billedelementerne. På baggrund af flere forskellige mindre øvelser, har eleverne skulle lege og eksperimentere med både form og farver. De skabte herefter former/ brikker, som indgik i det fælles interaktive installationsværk.
Læringsperspektiver:
I dette projekt har vi kigget på farver fra mange forskellige vinkler. Hvilken farve har himlen lige nu? Hvilken farve kan den også have? Hvorfor er himlen blå? Og hvorfor kan en kunstner finde på at male himlen og træerne i helt unaturlige farver?
Vi har arbejdet med mange mindre øvelser og bl.a. talt om farvecirklen og farvernes forskellige karakterer. De mange øvelser er undervejs blevet samlet i en farvebog, som hver enkelt elev havde med sig gennem hele forløbet..
Vi studerede en kunstners farvevalg – farvepalet og eleverne fik hjælp til at blande nogle af farverne og malede til sidst deres egne billeder, hvor de “lånte” kunstnerens palet.
Læringsperspektiver:
Vi lærer hvordan man konstruerer en figur fra bunden, så man kan tegne mennesker fra alle vinkler. Vi skitser, måler og iagttager og tegner figur i 1:1. Inspiration er hentet fra den amerikanske kunstner Ronald Brooks Kitaj, den danske kunstner Morten Schelde og den tyske tegner Kati Rickenbach m.fl.
Læringsperspektiver:
• At forstå hvordan en figur bygges op.
• Forståelse for kroppens og ansigtets proportioner.
• At tegne bevægelse og udtryk.
• At tegne og forstørre en skitse op ved hjælp af et grid.
• At tegne efter levende model.
Mikro-makro er et projekt hvor børnene undersøger størrelsesforhold. Vi leger fiktive videnskabsmænd og opfinder små parasitter, som vi lægger i syltetøjsglas. Der hældes vand på glasset, som senere farves med ecoline. Parasitterne beskrives: Hvad lever de af? Hvor lever de henne? Så skal de navngives som art!
Derefter laver vi “naturhistoriske”tegninger som farvelægges med akvarel.
Til sidst skal parasitten forstørres. Det sker ved, at den bliver lagt på en overheadprojektor og lyst op på et stort papir, hvor omridset af den tegnes. Silhuetten males sort og resten af papiret får en stærk og skrigende farve.
Læringsmål:
Et billedprojekt, hvor farver som værktøj er i centrum. Hvordan brugte man farver i Middelalderen, Renæssancen, Romantikken, Modernismen i europæisk kultur. Hvordan bruges de i Japan, Mellemamerika, New York, Indien, Lapland og lige nu og her, hvor vi er i dag?
Projektet indeholder tegning, farvelære, kolorering og cut-outteknikker
Læringsperspektiver:
I dette projekt skal eleverne omskabe T-shirts hvor de arbejder med mange forskellige materialer og teknikker. De skal tegne, male, skrive, klistre og brodere, hæfte, rive og rimpe, hvis de tør gå hele vejen! Eleverne skal udtrykke holdninger eller indre poesi, gennem tekst og tegninger og ide-udvikle ud fra deres egen fantasi, frem til et færdigt produkt/værk.
Inspiration fra følgende kunstnere og designere: Den franske modeskaber Vava Dudu og den amerikanske grafiske designer Isa Beniston – der begge har interesse for krydsfeltet mellem design og kunst, udtrykt gennem tekstiler og beklædningsgenstande.
Læringsperspektiver:
Projekterne udbydes til alle folkeskoler og specialskoler i København. Projekterne er et gratis tilbud til alle kommunens skoler og der er derfor også et projekt til din skole! Pga. Corona-situationen har nedenstående billedprojekter desværre måttet aflyses!
I projektet “Skulptur i stor skala” har vi arbejdet med skulpturer sammensat af få former: cirkler, skiver og rør. Formerne blev bygget af ståltråd/peddigrør og “polstret” med avispapir og malertape. Afslutningsvis malede vi figurerne eller dekorerede med kulørt tape.
Som ekstraopgave lavede eleverne en optegning af den færdige skulpturs skygge (udendørs i solskinsvejr) og malede skyggen sort
Vi hentede inspiration hos bla. den amerikanske kunstner Tara Donovan, der arbejder med “generativ kunst” (værker, der vokser ud af de muligheder der opstår når man har et stort antal af et enkelt materiale/element). Som Tara Donovan valgte vi at springe skitsefasen over og gå direkte i gang med at afprøve selve materialet.
Materialer: ståltråd, peddigrør, tape, acrylmaling
Læringsperspektiver:
Billedskolen i Tvillingehallen er Københavns Kommunes Billedskole for børn og unge og hører under Børne- og Ungdomsforvaltningen.
Billedskolen tilbyder en lang række aktiviteter for børn & unge i Københavns Kommune.
Billedskolen er også et inspirationssted og videncenter for lærere og andre, der er interesserede i en levende udvikling af børnekulturen.
Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.
Hvis du arbejder på Billedskolen kan du redigere hjemmesiden.