Hvad dyrene så og sagdeEt skulptur- og maleprojekt 2.-3. kl. |
En rejse fra tegnestudier og farvelære til skulptur og akvarel, hvor der gives plads til elevernes egne fortællinger og fantasi.
I dette projekt arbejder eleverne den første dag med udgangspunkt i konkrete tegnestudier af dyr og de får erfaringer med farvelærer gennem forskellige øvelser.
På anden dagen omsættes studietegning til en figur i 3D ca. 20 cm og den sidste dag udføres en akvarel, hvor dyrets fortælling, tegning, farver og deres virkemidler og akvarelteknikker er i spil.
Læringsperspektiver:
Underviser: Inger Winther
Skoleklasser 2.-3. klassetrin
Uge 19, eller 20 - 2018, mandag, tirsdag og onsdag, eller uge 21 - 2018, tirsdag, onsdag og torsdag. Alle dage fra kl. 9-13.
Billedskolen i Tvillingehallen
Læs mere om Tidligere Billedprojekter 2018
1.dag
Efter gennemgang af projektets indhold – 1. dag. Studietegning af dyr og farvelære. 2. dag. Dyr i 3D og silkclay. 3. dag. Et billede med evt. tekst – blev der fortalt om baggrunden for Albrecht Dürers tegning af “Næsehorn”og vist værker af Niki Saint Phalle. Eleverne tegnede i skitsebogen enten en ræv eller en høne.
Farvelære (Grund, komplementær, kolde og varme, jord og pastelfarver m.m.) blev gennemgået med relation til værker fra kunsthistorien. Omrids af dyr blev derefter tegnet på akvarelpapir, og dyret blev bemalet med cirkler i selvvalgte farver og der blev laseret andre farver på dele af cirkler.
Skridt for skridt blev skelet af dyr bygget og formet af køkkenrulle, malertape, staniol til krop og elephantwire til fødder og hale.
2.dag
Eleverne skulle beslutte, hvor deres dyr boede og hvilken kolorit og udsmykning det skulle have. Man skulle kunne se på dyret, hvorfra det kom. Der blev gennemgået og vist, hvordan man kunne blande silkclay til nye farver og hvordan silkclay kunne monteres på skelet. Montering af silkclay, detaljer og udsmykning blev udført på skelet og dyrene blev levende.
I skitsebogen blev der udført en tegning af dyret (som det så ud), hvor det var, eleven selv og måske andre og hvad der skete. Var det dag eller nat, sommer eller vinter? Nogle elever skrev en tekst, der indgik i billedet.
3.dag
Efter fællessamtale om farvestemning ud fra værker fra kunsthistorien, farver som værktøj og virkemiddel, det at tegne stort og elevernes egne ideer til deres billede, blev der udført akvareller på fransk format. Inden afslutning på billede blev blyantstreger tegnet op med sort farveblyant.
Alle akvareller blev fremvist og historierne fortalt.
Børnene sagde at forløbet havde været både sjovt, svært og lærerigt.
Det sværeste for dem, er at lave skelettet til figuren. Dog formå alle at komme igennem og laver dere egen personlige figur.
Flere sagde at de havde lært grundfarverne og hvad komplementærfarver er.
Billedskolen i Tvillingehallen er Københavns Kommunes Billedskole for børn og unge og hører under Børne- og Ungdomsforvaltningen.
Billedskolen tilbyder en lang række aktiviteter for børn & unge i Københavns Kommune.
Billedskolen er også et inspirationssted og videncenter for lærere og andre, der er interesserede i en levende udvikling af børnekulturen.
Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.
Hvis du arbejder på Billedskolen kan du redigere hjemmesiden.