Opdagelsesrejse

Åbent skoleprojekt for 6. klasser.

Opdagelsesrejse

Åbent skoleprojekt for 6. klasser.

Staldgade 35
1699 København V
T: 3366 4640
E: billedskolen@​­kk.dk
  • Om billed­skolen
  • Aktivi­teter
  • Kalender
  • Viden­center
  • IN ENGLISH
  • Åben Skole Projekter
  • Tidligere Åben Skole Projekter
  • Åben Skole Projekter 2016
  • Opdagelsesrejse
Staldgade 35
1699 København V
T: 3366 4640
E: billedskolen@​­kk.dk

Aktivi­teter   >   Åben Skole Projekter   >   Tidligere Åben Skole Projekter   >   Åben Skole Projekter 2016   >   Opdagelsesrejse
16 sep 2019

I de to dage workshoppen varede, blev der arbejdet med spændet mellem det faktuelle og det man forstiller sig.

At gå på opdagelse i skolens velkendte rum, men med en ny identitet f.eks som rummand eller videnskabsmand med en mission. Elevernes opgaver var at berette fra deres opdagelsesrejse, at digte en tekst samt udvælge og tegne figurer fra ekspeditionen.
I forløbet blev der arbejdet med forholdet mellem tekst, billede, rum og forestillinger. Slutresultatet blev værker bestående af tekst og billede.

Undervisere:Inger Winther og Mette Kit Jensen.

Deltagende klasser:

6.b. Strandvejsskolen

6. v. Peder lykke Skolen

&. kl. Korsager Skole

Åben Skole Projekter 2016

Læs mere om Åben Skole Projekter 2016

Efter oplæg på førstedagen om forskellige kunstarter – billedkunst, teater, musik, lydkunst, lyrik m.m., tekst og figur (wc-rens flaske med tekst Chanel) og opdagelsesrejse med Carsten Niebuhr og John Andersen blev eleverne introduceret til projektet “Opdagelsesrejse” – at se og opleve kendte rum på en ny måde – med en anden mission for øje end den sædvanlige. Et eksempel: Et kosteskab, der henter man oftest en kost, men hvis man nu havde en opgave, en mission at indsamle insekter der, ville man se og opleve rummet anderledes.

Eleverne blev opdelt i grupper og fik tildelt et rum. Hver gruppe digtede og nedskrev deres mission og gik derefter på opdagelse i rummet.  I rummet skulle de beskrive, hvordan missionen lykkedes: fandt de, hvad de skulle? Og hvis ikke, hvad fandt de så? Ligeledes skulle de beskrive 4 følelser om temperatur, lugte, lyset og farver. Og tegne minimum 2 figurer, som de fandt. Efter endt ekspedition samledes alle elever i klasselokalet, hvor teksterne blev skrevet færdige. Alle tekster blev læst højt.

På andendagen skulle værket “tekst og billede” produceres. Efter gennemgang af værker af Callesen, skrift og rytmer, kalligrafi, kalligram,  og billed-ord komposition fik eleverne uddelt karton, knive og skriveredskaber. Hver gruppe udførte en skitse, der indeholdt tekst, skrifttype, figurer, der blev omsat til silhuetter og komposition . Det endelige værk blev udført på stort format.

Projektet blev afsluttet med fælles fremvisning af værker.

-tekst skrives på værk
-figurer bliver tredimensionelle
-gruppearbejde – missionen nedskrives
-fællessamtale – højtlæsning af missionerne
-skitsebearbejdning af tekst og billede
-hvilken skrifttype?
de endelige værker
-udførelse af værk
-udførelse af værk
-fællessamtale – højtlæsning af missionerne
-fortælle og skitsebearbejdning

  1. Relevans?/Projektet er relevant for eleverne i forhold til bl.a. at øve sig i forhold til forforståelse til de fortælinger de skulle skabe.
  2. Læring?/Det er min oplevelse at eleverne fik en ahaoplevelse af at skulle illustrere med klip og papir.
  •  Sidemandsoplæring?/ Ligger som en mulighed til næste års årsplan.
  • Hvad synes eleverne?/Eleverne synes forløbet var fint! Men forløbet lå alt for sent på dagen kl. 12-16. Det burde ligge fra kl. 8-12.

Billedskolen i Tvillingehallen er Københavns Kommunes Billedskole for børn og unge og hører under Børne- og Ungdomsforvaltningen.

Billedskolen tilbyder en lang række aktiviteter for børn & unge i Københavns Kommune.

Billedskolen er også et  inspirationssted og videncenter for lærere og andre, der er interesserede i en levende udvikling af børnekulturen.

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.

Hvis du arbejder på Billedskolen kan du redigere hjemmesiden.