Åben Skole Projekter 2020 |
Læs mere om Tidligere Åben Skole Projekter
Et tværfagligt projekt i matematik og billedkunst, der inviterer klassen til at skabe visuelle udtryk der kan fungere som udsmykning på skolen og som tager udgangspunkt i et, for klassen, aktuelt og relevant tema i matematik.
Matematik og kunst opfattes ofte som hinandens modsætninger. Men i virkeligheden har de mange mødepunkter og ligheder (f.ex. den abstrakte dimension). På trods af forskellene i deres interne logik og disciplin åbner de begge for en ubegrænset kreativitet.
Forbindelsen og dialogen mellem de to discipliner har altid været tydelig og har f.eks. været en vigtig forudsætning for arkitekturen, i brugen af proportionskanoner / skemaer, i anvendelsen af det gyldne snit, i centralperspektivet, eller i konstruktionen af mønstre og ornamenter.
Matematik har været brugt i kunstneres bestræbelser på at nå et æstetisk ideal.Flere af de matematiske / geometriske begreber og fænomener gør sig bedst og tydeligst gældende i visuelle former – f.eks. fraktaler og spejlinger. I kunsten og arkitekturen findes der mange eksempler på, hvordan visuelle strukturer bestemmes og dannes af nogle på forhånd valgte matematiske principper.
I dette projekt, inspireret af relevante eksempler, skaber vi billeder og skulpturer indenfor en klart defineret matematisk ramme. Vi undersøger og eksperimenterer visuelt med de valgte matematiske fænomener og principper for ad denne vej, i en proces, at lære dem bedre at kende og for at nå til det færdige billedresultat.
Projektet har to sidestillede læringsmål:
I dette projekt lægges der op til, at skolen selv kommer med konkrete temaønsker, der så bliver konkretiseret i en dialog / samarbejde forud for projektstart. Som eksempler kan nævnes: konstruktion af geometriske former, beregning af flader, rumfang og volumen, alle regningsoperationer og brøkdele, den gyldne snit eller sandsynlighedsregning.
Tværfagligheden kan også udvides med andre skolefag (f.eks. biologi eller geografi)
Projektet kan, alt efter ønske og behov, tilrettelægges til en eller flere klasser, grupper sammensat på tværs af klassetrin osv.
Et godt klima for fremtidens jordboere. Siden 1980erne har eksperterne advaret os om, at vores jord har alvorlige problemer! Hvad gør vi?
Isen ved Nord- og Sydpolen og bjergenes is og snedække smelter; solen varmer ubarmhjertig om sommeren; selvantændte skovbrande bliver hyppigere; regnen falder kraftigere og fører ofte til oversvømmelser; havenes vandstand stiger; stormene danner orkaner, skypumper og stormflod som aldrig før. Eksperterne gør igen og igen politikerne opmærksomme på disse klimatiske ændringer. De lytter, men alligevel trænger budskabet ikke helt igennem. Hvorfor tager de ikke alt dette alvorligt? Der er jo forretningsinteresser at tage hensyn til! Heldigvis er der mange organisationer, nogle grønne virksomheder samt græsrodsbevægelser, der arbejder seriøst med klimaændringerne.
I denne animationsworkshop skal vi arbejde med vores egne historier, som vi selv skaber ud fra reelle fakta. Vi arbejder i flyttefilmteknik, hvor vi designer og konstruerer flade papfigurer, der flyttes hen over vores baggrunde og optages billede for billede. Til sidst indtales dialog og der laves lydeffekter. Efterfølgende redigeres filmene og der lægges musik og rulletekster på. De færdige film uploades på YouTube.
Billedskolen i Tvillingehallen er Københavns Kommunes Billedskole for børn og unge og hører under Børne- og Ungdomsforvaltningen.
Billedskolen tilbyder en lang række aktiviteter for børn & unge i Københavns Kommune.
Billedskolen er også et inspirationssted og videncenter for lærere og andre, der er interesserede i en levende udvikling af børnekulturen.
Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.
Hvis du arbejder på Billedskolen kan du redigere hjemmesiden.