TekstværkerEt samtidskunstprojekt for 7.-9. klassetrin |
Passer det, at der har ligget en vikingegravplads under skolegården? Har H. C. Andersen virkelig boet, hvor 6. B. nu har klasselokale, og har skolens grimmeste bygning virkelig modtaget en hæderspris fra Danske Arkitekters Sammenslutning? … Det er i hvert fald, hvad man kan læse på informationstavlen i gården, inskriptionen på døren og præmierings-plaketten på muren.
Vi skal arbejde med (mis)informationstavler, mindeord og opdigtede oplysninger i form af skilte og tavler, plakater og plaketter, som vi kender dem fra gader og stræder, skove og parker, togstationer, zoologiske haver og andre steder i det offentlige rum.
Vi skal bruge vores fantasi og opdigte røverhistorier, skrøner og myter, der som udgangspunkt kunne have fundet sted i og omkring skolen – men som nok ikke har gjort det. Måske findes der på skolen allerede nogle myter (spøger den gamle pedel om natten? Bor der skolenisser i kælderen under biblioteket? …) – om ikke andet findes myterne, når klassen er færdige med projektet.
Vi skal arbejde stedsspecifikt på skolen, dvs. at de enkelte værker skal placeres på det sted, teksten omhandler.
Der skal desuden tages stilling til udformningen af informationstavlen/plaketten/skiltet ect., herunder skiltets type, størrelse, materiale, tekstens sproglige form og længde, typografi, farveholdning, evt. illustration m.m.
Der skal skrives en passende tekst, der kan mystificere og forundre modtageren (de øvrige elever, lærere, forældre og andre, der besøger skolen). Det skal ikke være alt for langt ude i hampen, for overdrevet eller plat; en del af opgaven er således at forsøge at afveje sin tekst, så den fremstår tilpas mystisk og gådefuld, til at den er et skilt værdig, men ikke så overdrevet, at ingen vil tro på den.
Elever 7. - 9. klassetrin
2018: uge 46, eller 47, eller 48: mandag, tirsdag og onsdag. Alle dage kl. 9-13.
På egen skole
Joachim von Westen, Underviser
Morten Plesner
Der arbejdes i mindre grupper a 3-4 elever.
Læs mere om Åben Skole Projekter 2019
Billedskolen i Tvillingehallen er Københavns Kommunes Billedskole for børn og unge og hører under Børne- og Ungdomsforvaltningen.
Billedskolen tilbyder en lang række aktiviteter for børn & unge i Københavns Kommune.
Billedskolen er også et inspirationssted og videncenter for lærere og andre, der er interesserede i en levende udvikling af børnekulturen.
Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.
Hvis du arbejder på Billedskolen kan du redigere hjemmesiden.