Mit kvarter på murenEt udsmyknings projekt |
Med udgangspunktet i kvarteret og det vi ser omkring os på vej til og fra skole f.eks., lavede hver enkelt elev et værk som blev animeret og samlet i et fælles videoværk som blev projekteret op på skolebygningens facader en tidlig morgen mens det stadig var mørkt .
Vi arbejdede med at fotografere, skitse, tegne, arbejde med stopmotion /flytte animations teknik på green screen i Imotion på Ipads.
Inspiration: William Kentridge SA, Michael Bielicky CZ og Kamilla Richter DE og div. eksempler af paste ups og Street art.
Produkt: Film
https://youtube.be/JO33T5eJCM4
Læringsperspekter:
Produktet var flere enkelte animationer lagt i lag som loopede – som faldene objekter, ned over Højdevang Skoles mure.
…
7D, 7F, 7G og 7E på Højdevang Skole.
Uge 45, 46, 47 og 48 - 2021. Mandag, tirsdag, og onsdag. Alle dage kl. 9-13.
Højdevang Skole
Mim Birk, Underviser
Mette Ussing, Underviser
Projektet kræver et stort lokale hvor vi kan have vores grej igennem alle dagene forløbet varer. Vi havde et dejligt stort lokale samt et stort rum ved siden af hvor vi havde plads til at fordele grupperne.
Når du som lærer melder din klasse til projektet, skal du have booket et velegnet lokale til workshoppen og selv være tilstede i hele workshopforløbet.
Underviseren fra Billedskolen har som udgangspunkt alle materialer med og kontakter dig inden projektstart mht. eksempelvis hvor på skole I mødes og hvad tid.
Er der ændringer i aftaler eller aflysning, kontakt da underviseren og Billedskolen i så god tid før projektet som muligt.
Læs mere om Åben Skole Projekter
Et par uger inden forløbet besøgte vi alle de deltagende klasser og fortalte om hvad det hele gik ud på. Vi viste animation hvor bygningsfacader blev brugt som lærred for projektering af tjekkiske Michael Bielicky og tyske Camilla Ricter værk Falling Stars. Derefter viste vi billeder fra det københavnske byrum og gav eleverne den opgave at fotografere bygningsdetaljer/elementer fra deres byrum.
Vi startede første dag med en lille drømmerejse. Alle skulle memorere deres vej fra hjemme til skolen samme morgen. Derefter skulle indtryk derfra tegnes. Billederne fra elevernes mobiler blev taget frem og vi tegnede løs, først som løse skitser og derefter mere konkret. Nogle overførte udvalgte skitser til kardus som forberedelse til dagen efter.
Anden dag brugte vi på at tegne flere elementer frem til ti-pausen. Derefter så vi hvordan Imotion skulle bruges. Eleverne blev indelt i grupper af 3-4 elever og alle lavede en lille test. Flere elementer blev tegnet og nye idéer kom frem som arbejdet skred frem, vi filmede resten af dagen.
Vi startede den sidste dag med at se på det materiale vi havde til nu. Hvilke effekter virker godt, hvad skal man passe på med etc. Dagen gik med at lave den endelige film. Eleverne lavede deres egne film, men hjalp hinanden med at filme, flytte etc.
Det var spændende at se elevernes skitser fra kvarteret, der kom mange fede udtryk og opfindsomme valg frem. En søjle som man har gået forbi mange gange og ikke tænkt videre på kom pludseligt i spil på en ny måde. Animations teknikken er ultra simpel så den enkeltes udtryk i streg kommer tydeligt frem. De små film har alle en retning hvilket gør at der sker noget nyt når animationerne lægges i lag, som om de taler sammen og nye sammenhænge opstår når de kombineres. Vi redigerede så alle film både blev set øverst og tydelige og som underste lag.
Vi projekterede på bygningen med to projektorer ud af vinduerne, en projektor fra hver side af gården. To musiklærere havde de samme elever i musik og lavede super sejt lyd som blev loopet og afspillet under visningen og lagt på filmen. Det var en meget kold morgen med klar himmel, det gjorde at himmelen var lysere end normalt på tidspunktet så de ekstra morgenfriske fik den bedste oplevelse.
Vi er glade for projektet, vi syntes at elevernes tegneudtryk kommer frem på en flot måde og kan lide afsættet med at tegne det vi omgiver os med. Imotion er en gratis app (tilsvarende til android/pc )og det samme er Imovie, vi syntes det er vigtigt at eleverne selv kan arbejde med metoden hvis de har lyst. Vi syntes det er en sjov effekt at projektere op på bygninger fordi der sker noget når en lille tegning bliver meget stor og detaljer fra murene indgår i billedet. Vi fik mange positive tilbagemeldinger fra de medvirkende elever.
Billedskolen i Tvillingehallen er Københavns Kommunes Billedskole for børn og unge og hører under Børne- og Ungdomsforvaltningen.
Billedskolen tilbyder en lang række aktiviteter for børn & unge i Københavns Kommune.
Billedskolen er også et inspirationssted og videncenter for lærere og andre, der er interesserede i en levende udvikling af børnekulturen.
Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.
Hvis du arbejder på Billedskolen kan du redigere hjemmesiden.